Pozorište

MAJ - MESEC BAKE!!! 

Povodom svog šezdesetog rođendana, Malo pozorište "Duško Radović" nagrađuje po jednom besplatnom ulaznicom sve bake koje u maju dovedu svoje unuke na neku od naših dečjih predstava, subotom u 17h ili nedeljom u 12h! (za predstave radnim danima, molimo Vas da proverite telefonom, na broj 011 3232 072, da li ima ulaznica pošto radnim danima primamo organizovane posete) Malo pozorište "Duško Radović" zadržava pravo na izmenu repertoara.

 


Film

Meryl Streep dobija nagradu za životno delo u Rimu    

Američka glumica i dobitnica Oskara Meryl Streep dobiće nagradu za životno delo na ovogodišnjem Rimskom filmskom festivalu, najavili su organizatori u petak. Rimski filmski festival, četvrti po redu, i koji će se ove godine održati od 15. do 23. oktobra, proteklih godina je ovom nagradom počastvovao Al Pacina, Sophiju Loren i Sean Conneryja.
Predsednik žirija ovogodišnjeg festivala biće češko-američki reditelj Miloš Forman, rekli su organizatori. Njujork organizovao dobrodošlicu za Woodyja Allena   

Premijera novog filma Woodyja Allena na ovogodišnjem Tribeca filmskom festivalu privukla je više medijske pažnje nego slavnih ličnosti. Međutim, zlatni momak njujorškog filma, izabrao je da što je više moguće izbegne kamere i bliceve fotoaparata. Crveni tepih za premijeru novog Allenovog filma Whatever Works bio je prepun u sredu uveče, s obzirom da je ovo povratak Woodyja Allena posle četiri godine snimanja u Evropi.
Whatever Works je priča o Borisu (Larry David), hipohondru i lekaru mizoginistu. Posle neuspešnog pokušaja samoubistva, on daje otkaz na poslu i seli se u Chinatown, gde počinje da daje lekcije šaha. Tu se upoznaje sa 21-godišnjom bivšom mis Tenesija, i odlučuje se da je oženi - tipičan zaplet za Woodyja Allena.